The 52880WA Certificate IV in Leadership and Mentoring is designed to develop the leadership and mentoring skills of people who work with and/or support Aboriginal and Torres Strait Islander people.

This course is mainly for Indigenous and Non-Indigenous people who are in a position to provide mentoring to an Indigenous colleague, a team of Indigenous employees or community members.

Students will consider cultural sensitivities, cultural values and protocols as well as communication methods, roles and responsibilities, building relationships, planning and goal setting.

This accredited course assists students to improve their confidence and take on a range of leadership and mentoring opportunities in a culturally appropriate and safe learning environment.

 Course Delivery Structure 

  • 12 months maximum duration
  • 8 Units
  • 132 hours of face to face training (this may be via video conferencing in compliance with COVID-19 safety requirements)
  • 185 hours or self-paced learning
  • Blended delivery model, small group activities
  • One on one weekly session with Program Leader

 Units of Competency 

LWADEV402

Mange own professional development

LWAMEN402

Analyse mentoring principles 

LWAMEO402

Mentor others

LWAWOR402

Evaluate workplace ethics

BSBLDR412

Communicate effectively as a workplace leader

Electives

 

RIILAT401E

Provide leadership in the supervision of Indigenous employees

BSBATSIC412

Maintain & protect cultural values in the organisation

FWPCOT5208

Build and maintain community relationships

 

Students who have completed the 10786NAT Certificate IV in Indigenous Leadership will be eligible for credit transfers of 3 corresponding competencies.

 Upcoming course dates

 For upcoming course dates click HERE

 

Standard training day schedule

Session 1 - 9am -10:30am                      90 mins

Break - 10:30am - 10:45am                   15 mins

Session 2 - 10:45am - 12:15pm            90 mins

Break - 12:15am - 1:15pm                    60 mins

Session 3 - 1:15pm - 2:45pm               90 mins

Break - 2:45pm -3pm                           15 mins

Session 4 - 3:pm - 4:30pm                   90 mins